Kartoffelpandekager

Nem og lækker opskrift på kartoffelpandekager, der smager himmelsk og mætter godt!

Nemme kartoffelpandekager er et sundere alternativ til madpakken og kan både nydes lune og kolde.

INGREDIENSER:

(til 4 pers)

500 g kartofler

2 tsk salt

2 æg

5 spsk mel (evt. lidt mere, hvis massen er meget blød)

2 spsk friskhakket persille

1 spsk friskhakket dild

friskkværnet peber

1 tsk chili

rigeligt olie til stegning

 

FREMGANGSMÅDE:

Start med rive kartofler groft og knug saften fra med hånden. Krydderurter hakkes fint. Kartofler, æg, mel, peber, chili, salt tilsættes og blandes sammen med krydderurterne.

Rigeligt olie varmes på en stor stegepande. Kartoffelmassen sættes spiseskefuldvis i den hede olie, trykkes let flade og bages/steges i godt 2 minutter på hver side. (De skal være lysebrune) De små kager lægges til afdrypning på køkkenrulle, inden de serveres på et fad. De kan evt serveres sammen med en lækker kartoffelsalat.

Kilde: Alletiders Dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *