Minifrikadeller med kylling

Lav en stor portion minifrikadeller med kylling og frys dem ned så de senere kan bruges til madpakker. Når madpakken skal laves, kan de med fordel tages ud, enten kan du tage dem med i bøtte sammen med f.eks. en hjemmelavet dressing som tilbehør. Eller tag et par stykker ud lidt før madpakken smøres, skær dem i skiver og server på rugbrød.

Opskrift på minifrikadeller med kylling

Ingredienser
1000 g hakket kyllingekød
2 æg
2 tsk groft salt
Peber
1 stort fed hvidløg
1 dl mælk
3 spsk hvedemel
0,5 dl vand + 0,5 terning grøntsagsbouillon
Smør til stegning

Fremgangsmåde
Rør kødet sammen med æggene, salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, mælk og hvedemel og rør det godt sammen. Kog vandet og opløs grøntsagsbouillonen i vandet inden det tilsættes i farsen. Rør det hele godt sammen med en elpisker med dejkroge. Sæt farsen på køl i 30 minutter.

Når de 30 min er gået form da minifrikadeller i hånden ved hjælp af en teske og steg dem på panden i smør. Der bliver en del frikadeller ud af denne opskrift, brug derfor en stor pande (eller 2) når de steges. Prøv evt også at rive gulerødder og bland i farsen.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *