Nemme linsefrikadeller

Nemme linsefrikadeller er godt supplement til både frokost og aftensmaden istedet for kød.

Denne opskrift er tilsat grøn peber, forårsløg og gulerødder.

Andre gode forslag til fyld til dine linsefrikadeller er kogte kartofler, friske krydderurter, majs, feta, revet squash osv.

Ingredienser til nemme linsefrikadeller

250 gram linser

8 dl vand

Løg

Æg

Havregryn

Diverse grøntsager

Salt, peber og diverse krydderier

 

Fremgangsmåde

Start først med at skylle linserne grundigt i en si, inden du fylder dem i gryde sammen med vand. Linserne koges i vand i ca. 30 minutter, indtil de er kogt helt ud til en jævn masse. Hæld eventuelt overskydende vand fra bagefter, så der kun er kogte linser tilbage – brug gerne en si.

Har du lavet en stor portion, kan du det vand der er siet fra til at lave en nem linsesuppe.

Sæt linserne på køl 30-40 min. Når linsemassen er afkølet, tilsættes fyld i form af hakket løg, æg, grøntsager og løg. “Farsen” skal ikke være alt for tør – den skal faktisk være lidt mere lind end almindelig frikadellefars.

 

Varm olien op på middel varme, og tag en spiseskefuld af “farsen” og læg den på panden (helst en god teflonpande, for ellers hænger de fast).

Fyld panden op med linsefrikadeller. Det gør ikke noget, at frikadellerne løber lidt sammen — når de begynder at få konsistens kan du skille dem ad igen med en kniv/palette. Steg til de er gyldne på begge sider.

 

Frikadellerne ender med at blive ret flade; det er ok. De er måske lidt svære at lave første gang, men øvelse gør mester.
Kilde: Dansk i Tyrkiet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *