juni 13, 2024
sunde drikkedunke, sund drikkedunk, drikkedunk uden kemi, drikkedunke uden kemi, drikkedunke til skolebrug, god drikkedunke til børn, drikkedunk til barn, drikkedunk, drikkeflaske, sunde drikkeflasker, sund drikkeflaske, god drikkeflaske, drikkedunk til skole, drikkeflaske til skole, drikkeflaske uden kemi, klar til skolestart

Sunde drikkedunke til børn

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Drikkedunke er for mange børn et fast element i skoletasken, når tørsten skal slukkes i løbet af skoledagen. Men kan man bare give sit barn en hvilken som helst drikkedunk eller hvordan vælger man den rette drikkedunk, der er fri for kemi? Det er nemlig vigtigt, at de produkter, som børn er i tæt daglig kontakt med, ikke indeholder kemikalier, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Heldigvis er man i Danmark meget opmærksom på at der ikke må være forstyrrende stoffer i de drikkedunke (og madkasser), der bliver solgt rundt om i landets butikker. Men derfor er der altid nogle der er sundere end andre. Man skal da også være opmærksom at køber man et drikkedunk med hjem fra ferien, kan det pågældende land have andre regler indenfor dette område og derfor kan produktet indeholde kemi.

Når du skal kigge efter en sund drikkedunk til børn, rådes du til at kigge efter en der er fuldstændig uden hormonforstyrrende stoffer som bisphenol-A, phtalater og PVC. Også uden tungmetaller og andre skadelige stoffer.

Hos Babygear, som er kendt for at gå op i babyer og børns ve og vel, finder du et stort udvalg af sunde drikkedunke fra flere anerkendte firmaer, som du med fordel kan sende med dit barn i skole.

Se udvalget af sunde drikkedunke her.

Hvis du vil være forsigtig, når du vælger drikkedunk og madkasse, har Informationscenter for Miljø & Sundhed lavet en række gode råd, du kan følge:

  • Vælg produkter fra informationscentrets lister over drikkedunke og madkasser uden visse problematiske stoffer.
  • Brug kun produkter, der er beregnet til mad- og drikkevarer.
  • Vælg glas frem for plast, når dette er muligt. Glas afgiver generelt færre stoffer end plast. Vær dog opmærksom på, at låget på glasset kan indeholde stoffer som ftalater, bisphenol A og melamin.
  • Undgå madkasser og drikkedunke af polycarbonat og PVC. Polycarbonat sælges ikke længere til børn under 3 år, hvis det er beregnet til fødevarer. PVC kan belaste miljøet, og kan indeholde ftalater.
  • Brug Svanemærket madpapir. Stanniol er forholdsvist miljøbelastende. Svanemærket stiller skrappere krav til miljø og sundhed, end lovgivningen gør.
  • Aflever den udtjente madkasse eller drikkedunk på genbrugsstationen.
Indlægget Sunde drikkedunke til børn indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!